Gepofte zoete aardappel
Makkelijk – lekker – zo gepiept!
En altijd perfect te combineren met één van de andere recepten.
Bijvoorbeeld lekker met de zalm of kip uit de oven!
Wat heb je nodig voor 4 personen
4 zoete aardappels
Rode ui
1 theelepel kerriepoeder
4 grote eetlepel zure room
Verse peterselie
Verse bieslook
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Aluminiumfolie
Prik gaatjes met een vork in de zoete aardappels
Maak een mengsel van de kerrie, peper, zout en een scheutje olijfolie
Verdeel de olie over 4 grote vellen aluminiumfolie en leg hier de zoete aardappel op
Verpak de zoete aardappel in de folie
Laat de zoete aardappel in een voorverwarmde oven op 175 graden ongeveer 50 minuten verwarmen
Als de zoete aardappel zacht is, dan is de aardappel gaar.
Snijd de peterselie en bieslook en rode ui fijn en vermeng met de zure room
Voeg peper en zout naar smaak toe
Snijd de aardappel door de helft
Verdeel de kruidenroom over de zoete aardappel
Eet lekker!