Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Makkelijk – lekker – zo gepiept!

En altijd perfect te combineren met één van de andere recepten.

Bijvoorbeeld lekker met de zalm of kip uit de oven!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen

4 zoete aardappels

Rode ui

1 theelepel kerriepoeder

4 grote eetlepel zure room

Verse peterselie

Verse bieslook

Olijfolie

Peper en zout naar smaak

Aluminiumfolie

 

Prik gaatjes met een vork in de zoete aardappels

Maak een mengsel van de kerrie, peper, zout en een scheutje olijfolie

Verdeel de olie over 4 grote vellen aluminiumfolie en leg hier de zoete aardappel op

Verpak de zoete aardappel in de folie

Laat de zoete aardappel in een voorverwarmde oven op 175 graden ongeveer 50 minuten verwarmen

Als de zoete aardappel zacht is, dan is de aardappel gaar.

Snijd de peterselie en bieslook en rode ui fijn en vermeng met de zure room

Voeg peper en zout naar smaak toe

Snijd de aardappel door de helft

Verdeel de kruidenroom over de zoete aardappel

 

Eet lekker!