Krokant kippetje uit de oven
Een heerlijk gekruid kippetje met een krokant jasje.
Serveer hier gegrilde groenten bij en je hebt een werelds lekkere maaltijd.
Gemakkelijk voor te bereiden als je een huis vol visite hebt.
Wat heb je nodig voor 4 personen
800 gram kippendijen
250ml karnemelk
225 gram volkorenpaneermeel
3 eetlepel geraspte parmezaan
1 eetlepel madame jeannet of een andere pittige saus
1 citroen
2 theelepels versgemalen zwarte peper
1 theelepels cayennepeper
2 theelepels uienpoeder
2 teentjes verse knoflook
Zout naar smaak
Mix de karnemelk en peper door elkaar.
Voeg de kip hieraan toe en laat minstens een uur, afgedekt, staan.
Maak een mix van de paneer, kaas en alle kruiden en doe deze in een grote diepvrieszak.
Haal de kip uit de melk, laat het uitlekken en doe de kip in het kruidenmengsel.
Leg de kip op een bakplaat en bak in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar.
Serveer de kip met de citroen.
Eet je liever vis?
Gebruik kabeljauw als vervanger. En verwarm de vis dan 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Eet lekker!