Sofrito. Dé soep om jezelf gezond te eten.

Sofrito. Dé soep om jezelf gezond te eten.

Vandaag deel ik één van de lekkerste soepen die ik ken.

Dit recept is van mijn collega’s Marieke de Groot en Brenda Frunt van de Voedingsacademie.

Zij leerden me deze soep kennen en sindsdien maak ik het iedere week wel een keertje.

De soep heeft een overheerlijke zachte smaak! Door de flinke hoeveelheid olijolie en de langzame bereiding van de knoflook, ui en tomaat komen er stoffen vrij die de cellen in je lichaam beschermen tegen schade.

Je eet jezelf gezond! Olee!

Voor 1 liter sofrito heb je nodig:

  • 3 gesnipperde uien
  • 200 ml water
  • De teentjes van een hele bol knoflook (het liefst bio)
  • 200 ml extra vierge olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 in grove stukken gesneden venkel
  • Peper en zout naar smaak

 

Doe de uien met het water in een hapjespan en zet op laag vuur tot het water vrijwel verdampt is.

Voeg de knoflook en de olijfolie toe en laat het geheel zacht en zoet worden op een laag vuurtje.

Voeg de gepelde tomaten en venkel toe en laat alles 45 min pruttelen.

Af en toe roeren en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.

Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer met een staafmixer.

Strooi er eventueel verse kruiden naar smaak over.

 

Heerlijk met een paar belegde crackers en een stuk fruit erbij.

Eet lekker!