De lekkerste crackers van de herfst
Deze crackers maak je in een handomdraai en zijn ontzettend lekker.
Het is een gezond alternatief voor een boterham. Gemakkelijk gemaakt en je kunt ze goed bewaren.
Als het je lukt ze niet meteen allemaal op te eten.
Wat heb je nodig voor een bakplaat vol?
- 125 gram gebroken lijnzaad
- 25 gram sesamzaad
- 50 gram zonnebloempitten
- 1 theelepel zout
- 180 gram water
- 3 eetlepels gedroogde kruiden naar keuze (Provençaalse, Italiaanse, oregano)
- Zonnebloempitten
Meng de zaden en pitten met het zout in een kom en voeg het water toe en laat het mengsel 30 minuten staan.
In die tijd nemen de zaden en pitten het vocht op.
Meng de gedroogde kruiden er doorheen.
Verdeel het beslag op bakpapier op de bakplaat. Leg hier nog een vel bakpapier overheen en rol uit met een deegroller of gebruik een lege fles).
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak in circa 25 minuten op 180 graden tot het een knapperige plaat is.
Snijd de plaat na het bakken in gelijke stukken en laat afkoelen. Als de crackers nog niet droog genoeg zijn, kun je ze na het snijden omkeren en nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers mooi droog en knapperig.
Als beleg kun je natuurlijk helemaal uit je panty gaan:
Kaas met tuinkers als beleg is heerlijk, humus met kiemgroenten is lekker maar brie met walnoten erop is ook een genot.
Je kunt naar hartenlust variëren.
Eet lekker!