Broccolisoep met room van cashew
Deze soep is zo zacht van smaak. Echt een soepje om jezelf mee te verwennen.
Het maken van de room van cashews kost wat meer tijd.
Wil je liever gewoon een kookroom gebruiken; be my guest!
Strooi dan wat gehakte cashews over de soep.
Wat heb je nodig voor 4 kommen soep?
2 rode uitjes
800 gram broccoli
3 teentjes knoflook
4 eetlepels witte wijn
1,2 liter water
2 bouillonblokjes
1 laurierblaadje
Peper en zout naar smaak
Olijfolie
Wat heb je nodig voor de room van cashew?
125 gram rauwe cashewnoten
Water om te wellen
120ml om de noten in te blenden
Hoe maak je de soep
Verhit de olie in een pan en bak de rode ui in 3 minuten zacht
Snijd de steel van de broccoli in stukjes en snijd de broccoli in roosjes
Voeg de steel toe aan de ui en bak in 5 minuten zacht.
Voeg de knoflook toe.
Roer de wijn erdoor en laat het een minuutje zachtjes pruttelen
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en brengt het zachtjes aan de kook
Voeg de broccoliroosjes en laurier toe en kook in 7 minuten gaar
Verwijder het laurierblaadje
Voeg peper en zout naar smaak toe
Pureer de soep en serveer een kom soep met een lepel cashewroom
Hoe maak je de cashewroom
Doe de cashewnoten in een kom water. Zorg ervoor dat alle noten onder water staan.
Dek de kom af en laat 3 tot 4 uur weken.
Laat de noten goed uitlekken.
Voeg koud water, 120ml toe aan de noten en blend tot een romige saus.
De saus is, goed afgesloten, maximaal een week houdbaar.
Een kop soep is altijd heerlijk met een stuk desembrood en geitenkaas bijvoorbeeld.
Of de lekkere lijnzaadcrackers.
Eet lekker!