Op avontuur in de vegan camper

Op avontuur in de vegan camper

Deze week ben ik op avontuur.

In een camper rijd ik door Nederland. Koen de Jong van Sportrusten en Klaas Boomsma, hardlooptrainer van KboomRunning én eindredacteur van Mystical Miles lopen in een week tijd 400km. Ze lopen dagelijks ruim 50km hard. Niet met het doel om zo snel mogelijk bij de camper te zijn, maar juist zonder doel. Juist nergens aan denken en alleen maar in het NU zijn. Kijken hoe ver je grenzen reiken. Ervaren of je je eigen gedachten kunt uitschakelen, ook als je het zwaar hebt.

Het is een prachtige reis. Het is mooi om de mannen te zien genieten. Ook als ze het zwaar hebben. Avontuur in eigen land.

Onderweg sta ik klaar met drankjes, warme soep of ander lekkers. En aan het einde van de dag staat er een (groot) bord eten voor ze klaar. Gekookt in de camper.

Klaas eet vegan. Dus deze week kook ik volledig vegan. Géén ei, géén kaas en géén stukje zalm. Een mooie uitdaging. Vegan vond ik altijd wat ingewikkeld: hoe eet je geen bergen koolhydraten en wel vegan?

Alexandra leerde me de afgelopen weken de fijne kneepjes van het vegan-vak. Zij is auteur van het succesvolle boek ‘Gewoon Vegan’ en is inmiddels gespecialiseerd in het ‘Veganizen’ van maaltijden. Zo is ze momenteel bezig om de recepten uit het boek ‘Jamie Oliver in 30 minuten’ volledig plantbased te bereiden. Ze deelt de recepten hier.

Ik deel vandaag één van de recepten die ik maakte. Daar hoef je overigens géén 50 kilometer voor te lopen 😉

Eet lekker.

Lieve groetjes, ook namens Klaas en Koen – die net met een tevreden én zeer vermoeid gezicht hun laatste hap nemen.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>