Rustig ademen om kilo’s kwijt te raken

Rustig ademen om kilo’s kwijt te raken

‘Wil jij de onrust uit je lijf? Dan zijn ademhalingsoefeningen een goed idee’

Dat schreef ik in de startgids die ik schreef. In deze startgids vind je alle achtergrondinformatie om je kilo’s in te zetten als brandstof.

Gisteren kreeg ik een mailtje van iemand die met het programma wil beginnen.

‘Janneke, ik voel me somber of eigenlijk depressief en ontbijt met 4 boterhammen met hagelslag – kun je me alsjeblieft helpen om dat te doorbreken? Ik weet dat het niet het beste ontbijt is, maar ik heb het idee dat ik dat nodig heb om de ochtend door te komen. Help’

Stress, verdriet, angst of spanning kost je lijf veel energie. Je lijf geeft het stresshormoon cortisol af waardoor er energie in de vorm van glucose (suiker) voor je klaar ligt zodat je de stressituatie het hoofd kunt bieden. Snelle suikers liggen klaar om te te vechten of te vluchten. Een handig trucje van je lijf als er acute stress is. Duurt de stress langer, dan merk je dat doordat je trek blijft houden in snelle suikers, Je blijft snakken naar drop, chips of andere troep waar je met de hap ongezonder van wordt.

Dat patroon van snaaien doorbreken doe je op verschillende manieren.

Eén van de manieren zijn de ademhalingsoefeningen die ik al benoemde in mijn startgids. Vandaag deel ik een filmpje waarin we eerst een testje doen: hoe vaak adem je per minuut? En daarna laat ik zien hoe je op de meest simpele manier rust in je lijf kunt brengen. Een ideale manier om een paar keer per dag kort stil te staan bij je eigen lijf en je eigen gevoel. Je brengt je lijf in rust.

En die rust? Die zorgt ervoor dat je motor UIT gaat. Een perfect hulpmiddel om je drang naar koek en snoep te doorbreken. Hoe dat werkt? Als je lijf constant AAN staat, trigger je daarmee de verbranding van snelle suikers. Het gevolg is dat je constant trek blijft houden. Door rust in je lijf te brengen, doorbreek je dat patroon en maak je de weg vrij om je vetten in te zetten als brandstof.

Doe je met me mee?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>