Zomerse pasta met zalmsnippers
Fan van pasta? Maar wil je juist méér groenten eten en minder koolhydraten?
Pasta van groenten is een heerlijk alternatief.
Vandaag deel ik een recept waarbij de pasta voor meer dan 50% is gemaakt van groenten.
Ideaal om zo de hoeveelheid groenten op een dag een beetje op te krikken.
De pasta die ik gebruik is van Wholygreens. Google maar eens. Mooi bedrijf die de groenten die niet knap genoeg zijn voor de supermarkt, verwerkt in deze pasta.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
100 gram groente pasta (ik heb de smooth spinach gebruikt)
2 rode paprika’s
1 rode ui
3 tomaten
150 gram gerookte zalm
Het sap van een halve citroen
Een scheut olijfolie
Gedroogde Italiaanse kruiden
Verse tijm
Een schep Turkse of Griekse yoghurt
Kook de pasta volgens de verpakking en laat de pasta daarna afkoelen
Snijd de rode paprika en rode ui klein en bak deze in (olijf)olie rustig gaar
Voeg de grof gesneden tomaten toe en laat rustig meebakken
Laat dit mengsel afkoelen
Schep de pasta en de groenten op een bord
Schenk hier een scheutje goede olijfolie overheen
Snijd de zalm in snippers en voeg toe aan je groenten en pasta
Knijp de citroen uit over het gerecht
Schep een flinke lepel yoghurt over het gerecht
Voeg de kruiden toe
Eet lekker