Zomerse pasta met zalmsnippers

Zomerse pasta met zalmsnippers

Fan van pasta? Maar wil je juist méér groenten eten en minder koolhydraten?

Pasta van groenten is een heerlijk alternatief.

Vandaag deel ik een recept waarbij de pasta voor meer dan 50% is gemaakt van groenten.

Ideaal om zo de hoeveelheid groenten op een dag een beetje op te krikken.

De pasta die ik gebruik is van Wholygreens. Google maar eens. Mooi bedrijf die de groenten die niet knap genoeg zijn voor de supermarkt, verwerkt in deze pasta.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:

100 gram groente pasta (ik heb de smooth spinach gebruikt)

2 rode paprika’s

1 rode ui

3 tomaten

150 gram gerookte zalm

Het sap van een halve citroen

Een scheut olijfolie

Gedroogde Italiaanse kruiden

Verse tijm

Een schep Turkse of Griekse yoghurt

 

Kook de pasta volgens de verpakking en laat de pasta daarna afkoelen

Snijd de rode paprika en rode ui klein en bak deze in (olijf)olie rustig gaar

Voeg de grof gesneden tomaten toe en laat rustig meebakken

Laat dit mengsel afkoelen

Schep de pasta en de groenten op een bord

Schenk hier een scheutje goede olijfolie overheen

Snijd de zalm in snippers en voeg toe aan je groenten en pasta

Knijp de citroen uit over het gerecht

Schep een flinke lepel yoghurt over het gerecht

Voeg de kruiden toe

Eet lekker