Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Het eten van een kop soep is niet alleen verwarmend maar je hebt ook meteen een maaltijd met veel groenten. Ideaal om soep in het weekend te maken. Zo heb je voor je drukke werkdagen voor een paar dagen al je lunch klaar staan. Soep kun je ook gemakkelijk invriezen waardoor je altijd wat lekkers hebt klaarstaan als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Met soepen kun je eindeloos variëren. Heel handig als je een schaal vol groenten hebt liggen die nodig op moeten. Je gooit alles bij elkaar met water of wat kokosmelk, kookt de boel met wat fijne kruiden, gooit de staafmixer door de pan: Voilà! Soep 😊

Voor de zoete aardappelsoep heb je nodig:

  • Twee zoete aardappels
  • Drie rode paprika’s
  • Drie sjalotjes
  • Twee teentjes verse knoflook
  • Eén rode peper
  • 2 blokjes groentebouillon zonder suiker
  • Verse koriander.
  • Chilipoeder
  • 150ml kokosmelk

De sjalotjes en knoflook snijd je klein en fruit je in een beetje (kokos)olie.

De zoete aardappels, rode peper en de paprika snijd je in stukjes en doe je in de pan.

Met één liter water en twee groente bouillonblokjes laat je het water koken. Zodra het water kookt, laat je de groenten nog ongeveer 15 a 20 minuten door pruttelen op een laag vuurtje.

Je voegt 150ml kokosmelk toe en pureert de soep met een staafmixer.

Met wat verse koriander en een beetje chilipoeder als garnering is de soep klaar om gegeten te worden.

Als lunch ook heerlijk met een plakje zuurdesembrood erbij. Of een salade met quinoa en vers fruit.