Warm gerookte zalm met groenten en sobanoedels
Sobanoedels zijn noedels gemaakt van boekweitmeel.
Een lekker en goed vullend alternatief voor een pasta. Je bloedsuikerspiegel blijft goed in bedwang dus je raakt voor uren verzadigd. Hallo vetverbranding 😉
De zalm kun je vervangen door gerookte kip als je liever vlees eet.
Voor twee personen
- 150 gram warm gerookte zalm of gerookte kip
- 1 paksoi
- Een half pak sobanoedels
- 100 gram haricot verts
- 1 komkommer
- 100 gram shiitakes
- Gemberwortel 2 cm
- Twee teentjes knoflook
- Sesamolie
- Sesamzaad
Kook de sobanoedels en de haricot verts in ongeveer 6 minuten.
Snijd de paksoi in stukken en bak deze in een wok met de shiitake in een beetje (kokos)olie met de teentjes knoflook en vers geraspte gember.
Snijd de komkommer in stukjes en voeg toe aan de wok.
Giet de haricot verts af en voeg deze ook toe aan de wok.
Voeg een scheutje sesamolie toe en laat de groenten nog 1 minuut op het vuur staan.
Giet de noedels af en schep ze op een bord.
Doe hier een paar flinke scheppen groenten overheen.
Pluk de warm gerookte zalm/kip in stukjes en leg dit op de groenten.
Strooi wat sesamzaad over de groenten met zalm.