Volkorencouscous met ricotta en geitenkaas
Met couscous als basis kun je eindeloos variëren. Ook ideaal om van te voren klaar te maken.
Heb je een drukke week voor de boeg? Bereid de ingrediënten alvast voor. Is het tijd voor het eten? Dan voeg je de geitenkaas, ricotta en munt vers toe. Zo eet je ook in drukke tijden gezond en lekker.
Voor 2 personen
- 100 gram volkorencouscous
- 250 gram groene asperges
- 250 gram broccoli
- Ricotta (je hebt slechts twee scheppen nodig)
- 100 gram geitenkaas
- Limoen
- Verse munt
- Peper
Rasp de limoenschil en knijp de limoen uit.
Kook de volkorencouscous zoals op de verpakking staat mét de limoenschil en het limoensap.
Snijd de asperges in stukjes van 3 cm en kook de asperges 2 minuten
Snijd de broccoli in stukken en wok de broccoli met wat peper
Asperges kort koken
Broccoli wokken met peper
Doe de couscous in een schaal, voeg de asperges en broccoli toe.
Schep wat ricotta op de salade
Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de salade.
Snijd de verse munt klein en strooi deze ook over de salade.
Eet lekker.