Venkel met geitenkaas, bramen en hazelnoten: een boost voor je lijf!
Venkel heeft een anijsachtige smaak en is een stevige groente om heerlijke salades mee te maken. Venkel bevat vitamine c, foliumzuur en kalium. Hierdoor versterkt je weerstand en ga je vermoeidheid tegen. De hazelnoten zitten vol antioxidanten en zijn ontstekingsremmend. Ook de bramen zijn bommetjes vol goeds: antioxidanten, vitamine C en ook vitamine K: die versterken de botten.
Met deze salade laad je jezelf dus lekker op! Daarbij help je je lichaam om je vetverbranding een duwtje in de goede richting te geven.
In combinatie met de geitenkaas is deze salade dus een blijvertje.
Wat heb je nodig voor 2 personen
2 of 3 venkels (tussen de 400 en 500 gram)
Bakje bramen
Handvol hazelnoten
Scheut olijfolie
150 gram geitenkaas
Peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
Snijd de stengels van de venkel en snijd de venkel doormidden
Haal de harde kern uit de venkel
Snijd de venkel in grove stukken en meng de olijfolie erdoorheen
Verdeel de venkel over 2 borden en verdeel de bramen
Maak de geitenkaas klein en verdeel over de venkel
Strooi een handje hazelnoten over de borden en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe
Eet lekker