Venkel met geitenkaas, bramen en hazelnoten: een boost voor je lijf!

Venkel met geitenkaas, bramen en hazelnoten: een boost voor je lijf!

Venkel heeft een anijsachtige smaak en is een stevige groente om heerlijke salades mee te maken. Venkel bevat vitamine c, foliumzuur en kalium. Hierdoor versterkt je weerstand en ga je vermoeidheid tegen. De hazelnoten zitten vol antioxidanten en zijn ontstekingsremmend.  Ook de bramen zijn bommetjes vol goeds: antioxidanten, vitamine C en ook vitamine K: die versterken de botten.

Met deze salade laad je jezelf dus lekker op! Daarbij help je je lichaam om je vetverbranding een duwtje in de goede richting te geven.

In combinatie met de geitenkaas is deze salade dus een blijvertje.

Wat heb je nodig voor 2 personen

2 of 3 venkels (tussen de 400 en 500 gram)

Bakje bramen

Handvol hazelnoten

Scheut olijfolie

150 gram geitenkaas

Peper en zout naar smaak

 

Hoe maak je het?

Snijd de stengels van de venkel en snijd de venkel doormidden

Haal de harde kern uit de venkel

Snijd de venkel in grove stukken en meng de olijfolie erdoorheen

Verdeel de venkel over 2 borden en verdeel de bramen

Maak de geitenkaas klein en verdeel over de venkel

Strooi een handje hazelnoten over de borden en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe

 

Eet lekker