Tom Kha Soep met een salade vol kleur
Een heerlijk gekruide soep met een salade vol kleur en vitamines.
Binnen 20 minuten op tafel.
Deze soep heb ik volledig vegan gekookt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor kip.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- Vegan kip (ik gebruikte vandaag de kipstuckjes van de Vegetarische Slagerij
- 250 gram kastanjechampignons
- Een streng bosui
- 200 ml kokosmelk
- Kruidenpasta voor Tom Kha soep (ik gebruikte de Fairtrade Original – lekker en makkelijk)
- Verse limoen
- Verse koriander
- Mango
- Wortel (julienne gesneden – ik kocht het voorgesneden)
- Rode biet (julienne gesneden – ik kocht het voorgesneden)
- Veldsla
- (kokos)olie
- Olijfolie
- Rode wijnazijn
- Honing
Hoe maak je de Tom Kha soep?
Wok de vegan kip in een beetje (kokos)olie en voeg de kruidenpasta en 500 ml water toe
Snijd de champignons in vieren en voeg toe
Snijd de lente-ui in ringen en voeg toe
Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel rustig aan de kook
Serveer de soep met limoensap en verse koriander
Hoe maak je de salade?
Doe een flinke hand veldsla in een schaaltje
Voeg een flinke hand wortel en rode biet toe
Maak een dressing met een scheutje rode wijnazijn, olijfolie en een beetje honing
Schenk een beetje over de salade
Snijd de mango klein en voeg deze toe aan de salade
Beetje koriander erover
Eet lekker!