Tom Kha Soep met een salade vol kleur

Tom Kha Soep met een salade vol kleur

Een heerlijk gekruide soep met een salade vol kleur en vitamines. 

Binnen 20 minuten op tafel.

 

Deze soep heb ik volledig vegan gekookt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor kip.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • Vegan kip (ik gebruikte vandaag de kipstuckjes van de Vegetarische Slagerij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • Een streng bosui
  • 200 ml kokosmelk
  • Kruidenpasta voor Tom Kha soep (ik gebruikte de Fairtrade Original – lekker en makkelijk)
  • Verse limoen
  • Verse koriander
  • Mango
  • Wortel (julienne gesneden – ik kocht het voorgesneden)
  • Rode biet¬†(julienne gesneden – ik kocht het voorgesneden)
  • Veldsla
  • (kokos)olie
  • Olijfolie
  • Rode wijnazijn
  • Honing

 

Hoe maak je de Tom Kha soep?

Wok de vegan kip in een beetje (kokos)olie en voeg de kruidenpasta en 500 ml water toe

Snijd de champignons in vieren en voeg toe

Snijd de lente-ui in ringen en voeg toe

Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel rustig aan de kook

Serveer de soep met limoensap en verse koriander

 

Hoe maak je de salade?

Doe een flinke hand veldsla in een schaaltje

Voeg een flinke hand wortel en rode biet toe

Maak een dressing met een scheutje rode wijnazijn, olijfolie en een beetje honing

Schenk een beetje over de salade

Snijd de mango klein en voeg deze toe aan de salade

Beetje koriander erover

Eet lekker!