Stamppotje van zoete aardappel

Stamppotje van zoete aardappel

Geschikt als je geen gluten, lactose of vlees wil eten.

Begin april. Deze week wisselt het wolkendek in een rap tempo van decor. Hagel, sneeuw en harde wind wordt afgewisseld door harde wind met zon.

Je winterjas en dikke trui komen deze week nog goed van pas.

Nu het wat kouder is, merk je dit wellicht terug in je behoefte aan eten. Je hebt meer trek dan vorige week. Toen scheen de zon en werden zelfs de slippers weer uit een donker hoekje uit de kast opgevist. Het koude weer vraagt meer energie van je lijf.

Een lekker stamppotje is dan helemaal geen gek idee.

Voor 4 personen

  • 250 gram cantarellen en oesterzwammen
  • 5 zoete aardappelen
  • 3 pastinaken
  • 2 rode uien
  • 150 gram gerookte amandelen
  • Kokosolie
  • Cayennepeper
  • Tijm

————-

Snijd de cantarellen en oesterzwammen in grove stukken.

Bak ze vervolgens in kokosolie met verse tijm en een snuf cayennepeper.

Hak de zoete aardappel en pastinaak in stukken en kook ze tot de aardappel en pastinaak zacht is.

Bewaar wat kookvocht om de stamppot aan het einde wat vochtiger te maken.

Snijd de rode ui in partjes en bak ze in een koekenpan met wat kokosolie tot ze glazig zijn.

Stamp de aardappel en pastinaak tot een smeuïge massa.

Champignons erover, ui erover, een handje gerookte amandelen eroverheen.

 

Eet lekker!

En wil je er toch wat vlees aan toevoegen? Met gerookte kip is dit een hele lekkere combinatie.