Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen

Wat minder koolhydraten eten maar toch een lekkere pasta?

Dan wil ik je zeker de pasta van courgette aanraden.

Met een zogenaamde ‘spirelli’ draai ik courgette tot pasta en daar kun je heerlijke maaltijden mee maken.

Vandaag deel ik de spaghetti met garnalen.

Dit recept maak je in een handomdraai en zit vol eiwitten. Je raakt goed verzadigd en zult geen honger meer hebben. Ideaal als je je vetten wil inzetten als brandstof en wat kilo’s kwijt wil.

Voor 2 personen

  • 3 courgettes
  • 1 streng trostomaatjes
  • 200 gram gepelde gamba’s
  • 2 teentjes knoflook
  • Geraspte grana padano, een heerlijke strooikaas
  • Chilipeper naar smaak
  • (kokos)olie om in te bakken

Per persoon reken ik ongeveer 400 gram courgettespaghetti. Daarvoor gebruik ik 3 courgettes. Dat lijkt heel veel maar tijdens het opbakken slinkt de courgette flink in. Als je een grote eter bent, kun je ook twee courgettes gebruiken per persoon.

Draai de courgettes tot spaghetti. Je kunt ook de voorgesneden courgette kopen in de supermarkt.

Leg de trostomaatjes een minuut of 10 in een voorverwarmde oven op 180 graden. De tomaatjes zijn klaar als ze open springen.

Verhit één eetlepel (kokos)olie en fruit de knoflook.

Voeg de garnalen en de chilipeper toe en laat deze in ongeveer 4 minuten gaar worden. Als je al bereide gamba’s koopt, zijn ze na één minuut al warm. Haal dan de gamba’s eruit en leg deze even apart.

Voeg de spaghetti toe en schep de courgette goed door. Na 5 minuten is de pasta klaar. Je zult merken dat de pasta vochtig wordt. Giet dan de pasta tussendoor even af.

Schep de pasta op een bord en strooi 2 eetlepels kaas over de pasta.

Doe de gamba’s eroverheen en leg de tomaatjes erbij.

Eet lekker!