Rösti van zoete aardappel

Rösti van zoete aardappel

Een maaltijd met een dipsausje voelt voor mij als een klein eetfeestje. Lekker met je handen eten en van oor tot oor in de dipsaus. Love it.

  • 400 gram zoete aardappelen
  • 40 gram havermout
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • Een scheut olijfolie
  • 1 rode ui
  • 100 gram schapenkaas
  • 2 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • Griekse yoghurt en koriander voor een dipsausje

De zoete aardappelen rasp je klein met een keukenmachine of met een grove rasp.

Schep de havermout, de rozemarijn en een gesnipperde rode ui erdoor heen.

Roer twee eieren, de geraspte schapenkaas en een scheutje olie door het mengsel en hussel de boel goed door elkaar.

Maak op een bakplaat platte koeken van ongeveer 7 cm.

Bak de rösti 10 minuten in een oven op 220 graden.

Dip de rösti in een saus van Griekse yoghurt met peper en verse koriander.

Een lekkere maaltijd met een groene salade en wat vers fruit.

En wil je meer te dippen hebben? Snijd komkommer, bleekselderij en paprika tot repen!

Eet lekker.