Pompoen-bananencake

Pompoen-bananencake

Een cake als alternatief voor je bammetje kaas. Twee plakken van deze cake als ontbijt, met een schep volle kwark of Griekse yoghurt en je zit goed gevuld. Daardoor heb je geen behoefte aan tussendoortjes en lukt het jou ook om maximaal drie maaltijden per dag te eten.

Ben je geen fan van pompoen? Dan kun je deze cake gerust maken. Je proeft namelijk niets van de pompoen. Maar je eet wel veel gezonde vezels waarmee je je darmen een plezier doet. In combinatie met de meel van havermout en banaan is dit een gezond alternatief voor je ontbijt of je lunch.

De cake kan worden ingevroren. Verpak ze in pakketjes van 2 plakken. Dan staat je ontbijt in een handomdraai klaar. Ideaal voor een snelle dag.

Wat heb je nodig voor één grote cake:

  • 400 gram gekookte pompoen
  • 250 gram havermeel (makkelijk zelf te maken door haver een paar tellen in de keukenmachine te laten draaien)
  • 4 eieren (of gebruik per ei één eetlepel gebroken lijnzaad met drie eetlepels water, die je even laat weken, als je geen dierlijke producten eet)
  • 2 bananen
  • Eén eetlepel honing
  • Eetlepel koekkruiden
  • Eetlepel kaneel
  • 8 gram bakpoeder (half zakje)
  • 70 gram rozijnen
  • 70 gram grof gehakte pecannoten

————-

Mix de gekookte pompoen, banaan en de eieren in een keukenmachine tot een gladde massa.

Meng de havermeel, het bakpoeder en de kruiden en voeg deze toe aan het pompoenmengsel.

Laat de keukenmachine kort draaien om alles goed te vermengen.

Voeg de rozijnen en grofgehakte pecannoten toe aan het beslag.

Doe het beslag in een ingevette cakevorm.

45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Eet lekker – pas op dat je je vingers er niet bij opeet.