Romige rode bietenpasta met dille en geitenkaas

Romige rode bietenpasta met dille en geitenkaas

Romige rode bietenpasta met dille en geitenkaas

Rijk aan smaak én goed voor je lijn en het milieu

Eén op de drie Europeanen eet niet iedere dag groenten.  Met deze pasta, die gemaakt is van groenten, wil dit nieuwe bedrijf daar verandering in brengen. Wholygreens maakt pasta die voor 50% uit groenten bestaat: VeggiPasta.  De groenten die gebruikt zijn voor hun pasta komen van lokale boeren die een deel van hun oogst niet kwijt kunnen. Omdat bijvoorbeeld de groenten niet mooi genoeg zijn. De pasta is rijk aan plantaardige eiwitten, vezels, trage koolhydraten en zit vol met vitamines en mineralen. Deze VeggiPasta is dus niet alleen goed voor de voedselketen, maar ook voor jou.

Met veel plezier testte ik deze smaakvolle pasta uit en maakte dit recept erbij.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 pak rode bieten pasta van wholy greens of 250 gram groentepasta naar keuze

400 gram rucola

400 gram geraspte rode bieten

125 ml crème fraiche

200 gram geitenkaas

50 gram pijnboompitten

2 teentjes knoflook

Het sap van een halve sinaasappel

Een theelepel zwarte peper

8 takjes verse dille

Citroenolijfolie

Grof zeezout naar smaak

 

Maak een romige saus in de blender met de rode bieten, de crème fraiche, een flinke scheut citroenolijfolie, het sap van een halve sinaasappel, de peper en de teentjes knoflook.

Kook de pasta volgens de verpakking.

Schenk de romige saus door de afgegoten pasta en schep goed door.

Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan.

Verdeel de rucola over vier borden en schenk hier wat olijfolie over.

Schep de romige pasta op de rucola.

Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over de borden.

Als laatste strooi je de pijnboompitten over de borden en voeg je naar smaak grof zeezout toe.

Eet lekker!

 

Ik had nog een portie over. Met een gekookt eitje en verse rucola heerlijk als lunch de volgende dag.