Ontbijtcake met banaan en blauwe bessen

Ontbijtcake met banaan en blauwe bessen

 

Soms ben je wel een beetje uitgekeken op de welbekende ontbijtjes en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie.

Bij deze 😊

 

Een cake als lunch of ontbijt vind ik echt een traktatie.

De basis van deze cake is zoete aardappel met banaan. Zoet genoeg om geen suikers toe te hoeven voegen.

 

Wat heb je nodig voor één cake?

100 gram havermeel

200 gram gekookte en fijngeprakte zoete aardappel

3 bananen

2 eieren

Een scheutje olijfolie

Een flinke hand blauwe bessen

Twee eetlepels pompoenpitten

Een kleine eetlepel speculaaskruiden

Een theelepel kaneel

Een snuf zeezout

 

Hoe bereid je de cake?

 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Kook de zoete aardappel in een minuut of 10 tot het gaar en zacht is

Pureer de zoete aardappel met 2 van de 3 bananen, voeg een scheutje olijfolie en de eieren toe

Mix de droge ingrediënten samen: de havermeel, de kruiden en het zout

Voeg ze vervolgens samen met de puree

Schep een handvol blauwe bessen door het beslag

Doe het beslag in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier

Snijd de overige banaan in 2 stukken en doe bovenop de cake

Strooi een handje pompoenpitten over de cake

En bak vervolgens gaar in ongeveer 45 minuten

 

Eet lekker!

 

 

Deze cake zorgt voor een urenlange verzadiging door de slimme ingrediënten.

Je focus en concentratie is opperbest en je neiging om tussendoortjes te eten verdwijnt!

Lekker met een schep kwark en wat nootjes erbij. Of je neemt deze cake als toetje na een lekkere soep  bij de lunch.

 

Ps. Een tip om zelf havermeel te maken. Koop volkoren havermout en blend tot meel. Voor minder dan een euro maak je 4 cakes met deze hoeveelheid.