Ontbijtcake met banaan en blauwe bessen
Soms ben je wel een beetje uitgekeken op de welbekende ontbijtjes en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie.
Bij deze 😊
Een cake als lunch of ontbijt vind ik echt een traktatie.
De basis van deze cake is zoete aardappel met banaan. Zoet genoeg om geen suikers toe te hoeven voegen.
Wat heb je nodig voor één cake?
100 gram havermeel
200 gram gekookte en fijngeprakte zoete aardappel
3 bananen
2 eieren
Een scheutje olijfolie
Een flinke hand blauwe bessen
Twee eetlepels pompoenpitten
Een kleine eetlepel speculaaskruiden
Een theelepel kaneel
Een snuf zeezout
Hoe bereid je de cake?
Verwarm de oven voor op 180 graden
Kook de zoete aardappel in een minuut of 10 tot het gaar en zacht is
Pureer de zoete aardappel met 2 van de 3 bananen, voeg een scheutje olijfolie en de eieren toe
Mix de droge ingrediënten samen: de havermeel, de kruiden en het zout
Voeg ze vervolgens samen met de puree
Schep een handvol blauwe bessen door het beslag
Doe het beslag in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier
Snijd de overige banaan in 2 stukken en doe bovenop de cake
Strooi een handje pompoenpitten over de cake
En bak vervolgens gaar in ongeveer 45 minuten
Eet lekker!
Deze cake zorgt voor een urenlange verzadiging door de slimme ingrediënten.
Je focus en concentratie is opperbest en je neiging om tussendoortjes te eten verdwijnt!
Lekker met een schep kwark en wat nootjes erbij. Of je neemt deze cake als toetje na een lekkere soep bij de lunch.
Ps. Een tip om zelf havermeel te maken. Koop volkoren havermout en blend tot meel. Voor minder dan een euro maak je 4 cakes met deze hoeveelheid.