Marokkaanse shakshuka

Marokkaanse shakshuka

Shakshuka al geprobeerd? Met een grote pan shakshuka eet je smakelijk en is het geen uitdaging meer om 500 gram groenten op een dag te eten. De Arabische kruiden geven een heerlijke smaak aan het gerecht en het is ook nog eens makkelijk te maken.

Bij mij ziet het er nooit zo mooi uit als op de vele foto’s die je tegenkomt op internet, maar de smaak is verrukkelijk 😉

Wil je dit gerecht lactosevrij eten? Vervang dan de Turkse yoghurt door kokosyoghurt.

Voor 2 personen

  • 2 kleine zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 4 eieren
  • 200 gram spinazie
  • 2 vleestomaten (1 snijd je in hele kleine stukjes en bewaar je voor later)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Turkse yoghurt
  • Verse koriander

Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en bak deze zachtjes in een beetje (kokos)olie.

Voeg een klein gesneden rode ui toe en pers twee teentjes knoflook uit.

Voeg de chilipoeder, paprikapoeder en het komijnzaad toe.

Doe de in stukjes gesneden paprika, tomaat en aubergine in de pan en laat dit op een zacht vuur rustig gaar worden.

Voeg de tweede vleestomaat toe, hierdoor wordt het nog wat vochtiger.

Voeg een deel van de verse koriander toe. Je bewaart een beetje koriander voor de garnering.

Je laat het mengsel een minuut of 12 a 15 op een zacht vuur doorkoken.

Maak vervolgens 4 kuiltjes in het prutje en breek per kuiltje 1 eitje. Laat de eieren gaar worden met de deksel op de pan. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

Voeg vervolgens de spinazie toe die je heel kort mee laat garen.

Serveer het gerecht met een lepel Turkse yoghurt met verse koriander.

Eet lekker.