Kruidige bloemkool met boekweit

Kruidige bloemkool met boekweit

Boekweit… niet meteen een product waar je oog direct op valt in de supermarkt. Toch zet ik de boekweit graag in het zonnetje met dit recept.

Boekweit is geen graan maar kun je wel gebruiken zoals je met granen doet. Boekweit zijn de vruchtjes van een plant en net zoals met graan kun je het gebruiken om er brood, pap of pannenkoeken mee te maken. Het bevat veel magnesium en is een zogenaamde ‘langzame koolhydraat’. De energie wordt langzaam afgegeven en daardoor krijg je geen dip na een uur maar blijf je lang verzadigd.

In dit recept is de boekweit gekookt en als korrels toegevoegd. Deze maaltijd bevat veel kruiden. Je waant je in het Midden-Oosten als je aan het koken bent.

Voor 2 personen

  • 100 gram boekweit
  • 400 gram bloemkool
  • 1 rode ui
  • Handjevol rozijnen
  • 100 gram spinazie
  • Verse munt
  • Ras el Hanout (een heerlijk Arabisch kruidenmengsel van wel 20 kruiden)
  • (Kokos)olie

Rooster de boekweit een paar minuten in een droge koekenpan. Zo komt de nootachtige smaak van de boekweit nog beter tot zijn recht.

Kook vervolgens de boekweit zoals op de verpakking staat.

Wel de rozijnen in warm water.

In de tussentijd snijd je de bloemkool in grove stukken.

Bak de bloemkool in (kokos)olie de koekenpak of wok.

Voeg de in stukken gesneden ui en een eetlepel ras el hanout toe.

Voeg een beetje water toe zodat het niet te droog wordt en laat het een minuut of 5 op het vuur staan.

Snijd de verse munt klein.

Leg een lekkere hand vol spinazie op je bord.

Voeg het mengsel van bloemkool en ui toe.

Strooi er een klein handje uitgelekte rozijnen over.

Voeg de uitgelekte boekweit toe en strooi de munt eroverheen.

Eet lekker.