Krokante crackers om je vingers bij af te likken
Deze crackers maak je in een handomdraai. Ze zijn kakelvers, zitten barstensvol goede omega’s en helpen je om de dag te starten met een goed gevuld gevoel.
Deze crackers maken het gemakkelijk om de rest van de ochtend geen trek meer te hebben.
Hallo vetverbranding! Hallo energie!
Wat heb je nodig voor een ovenplaat vol?
125 gram gebroken lijnzaad
25 gram sesamzaad
50 gram zonnebloempitten
1 theelepel zout
180 gram water
3 eetlepels gedroogde kruiden bijvoorbeeld Provençaalse of Italiaanse kruiden
Hoe maak je het?
Meng de zaden en pitten met het zout in een kom en voeg het
water toe en laat 30 minuten staan
Na 30 minuten hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen
en is het mengsel een beslag geworden
Meng de gedroogde kruiden er doorheen
Verdeel het beslag op bakpapier op de bakplaat
Leg hier een vel bakpapier overheen en rol uit met een deegroller
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackerplak in ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het knapperig is
Snijd de crackerplak na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen
Deze crackers zijn mijn absolute favoriet omdat het zo gemakkelijk is om te maken en je voor een paar dagen je ontbijt of
lunch hebt klaarstaan. Kaas met tuinkers als beleg is heerlijk, humus met kiemgroenten is zeer smakelijk maar brie met walnoten erop is ook een genot
Wat doe jij erop?
Eet lekker in ieder geval