Kokossoep met kikkererwten en cashewnoten
Mijn nieuwe favoriete soep. De smaken passen zo goed bij elkaar.
Hiermee verras je het hele gezin!
Wat heb je nodig voor 4 personen
3 rode uien
1 zoete aardappel
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
2 groentenbouillonblokjes
70 gram gele currypasta (ik gebruikte Fairtrade)
400 gram kikkererwten (uitgelekt)
400ml kokosmelk
300 ml water
Cayennepeper naar smaak
Kokosolie
Snijd 3 rode uien en 3 teentjes knoflook klein
Verwarm (kokos)olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe
Snijd de paprika in stukken en voeg samen met 400 gram kikkererwten toe aan de knoflook en ui
Snijd de zoete aardappel in stukjes
Voeg na 5 minuten de gele pasta, de bouillonblokjes, de kokosmelk en de zoete aardappel toe
Laat dit staan tot de zoete aardappel zacht is
Pureer de soep met een staafmixer
Voeg gesneden cashewnoten, cayennepeper en koriander toe bij het serveren.
Eet lekker.