Een overnight oat met wortel en rozijnen

Een overnight oat met wortel en rozijnen

Een papje van havermout klinkt misschien wat ouderwets. Maar kan niet ontbreken als je op zoek bent naar gezonde ontbijtjes. Havermout geeft energie waar je uren op vooruit kunt zonder dat je een vervelende suikerdip ervaart.

Je kunt een havermoutpapje gemakkelijk maken door wat melk in een pannetje op te warmen, havermout toe te voegen en goed te blijven roeren. Met wat schepjes kruiden en wat smaakmakers erdoor heen, heb je een reuzegezond ontbijt. Je kunt denken aan kaneel, kurkuma, koekkruiden, speculaaskruiden, stukjes appel, rozijnen, gedroogde abrikozen, ongebrande nootjes, zaden en pitten, banaan, ananas en blauwe bessen.

Wil je de ochtend echt gemakkelijk starten, dan is een ‘overnight oat’ helemaal een uitkomst.

Vul een schaaltje met 50 gram havermout, rozijnen, 50 gram geraspte wortel, 25 gram zonnebloempitten en kaneel en 100ml (amandel)melk en zet het afgesloten in de koelkast. De tijd doet zijn werk. Als je de volgende ochtend wakker wordt, hoef je alleen nog maar een kopje thee te zetten en de koelkast open te doen 😉

Met een overnight oat kun je ein-de-loos variëren.

Appel/rozijn/kaneel of kiwi/banaan/chiazaad of amandel/sinaasappel/munt zijn smakelijk combinaties waar je ‘s morgens al snel voor uit je bed komt! Het is goed om te checken of je voldoende verzadigd raakt van dit ontbijt. Voeg anders de volgende keer wat noten toe.