Hartverwarmende soep van pompoen en paprika

Hartverwarmende soep van pompoen en paprika

Hartverwarmende soep van pompoen en paprika

Een heerlijk verwarmende soep als je na een stormachtige strandwandeling weer thuis komt.

Maak een dubbele portie om in te vriezen. Zo staat je lunch al klaar. Je haalt de soep de avond van te voren uit je vriezer et voilá!

 

Voor 4 personen heb je nodig:

1 flespompoen of 800 gram voorgesneden pompoen 😉

2 zoete aardappelen

1 grote ui

2 rode puntpaprika’s

2 teentjes knoflook

2 groentebouillonblokjes

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel gemberpoeder

1 theelepel chilipoeder

Handje pompoenpitten

Griekse of Turkse yoghurt

Peper en zout naar smaak

 

Versnipper de ui.

Halveer de pompoen, verwijder de zaadjes en snij de pompoen in blokjes.

(of koop een zak waar de groenten als is voorgesneden als je net als ik wat moeite hebt met het ‘slachten’ van pompoen)

Snij de zoete aardappel en de puntpaprika in stukjes.

Verhit (kokos)olie in een grote pan en fruit het uitje.

Voeg vervolgens de zoete aardappel, knoflook, puntpaprika toe en laat het ongeveer 5 minuten bakken.

Voeg 800ml water, de kruiden en de bouillonblokjes toe en breng het aan de kook.

Laat de soep een minuut of 20 a 25 doorkoken tot de aardappel en pompoen zacht is.

Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.

Schep de soep in een soepkom.

Voeg een schep yoghurt toe en strooi een handje pitten over de soep.

Eet lekker.

 

Heb je niet genoeg aan een kom soep? Een salade met warm gebakken champignons en gesmolten blauwe kaas op een bedje van groene salade past hier heerlijk bij.