Groenten met amaranth

Groenten met amaranth

Amaranth lijkt op graan, maar dat is het niet. Officieel gezien is het een zaad. Dat maakt amaranth een goed alternatief als je geen gluten eet. Amaranth kun je als alternatief voor bijvoorbeeld rijst, pasta of quinoa gebruiken. Amaranth zit boordevol calcium, eiwitten en magnesium en biedt ook koolhydraten die de energie langzaam afgeven. Al met al een ideaal ingrediënt voor een gezonde maaltijd dus.

Amaranth kun je op verschillende manieren bereiden. Ik heb gekozen voor de gekookte variant.

Voor 2 personen

  • 100 gram amaranth
  • 500 gram gesneden groenten (courgette, tomaat, champignons)
  • 2 eetlepels olie
  • Verse rozemarijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel toe te voegen:
  • Noten
  • Kaas
  • Kip

Spoel de amaranth goed schoon totdat het water het niet meer troebel is.

De amaranth gaat in een pan koud water. Voor 100 gram amaranth gebruik je 200 milliliter water.

Kook de amaranth op een zacht vuurtje voor 20 minuten met de deksel op de pan. Zijn de korrels droog en luchtig? Dan is het klaar.

Snijd de groenten in stukken en doe ze in een ovenschaal met een scheutje olie, verse rozemarijn en wat peper en zout.

Bak de groenten 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Voeg de amaranth en de groenten samen.

Het wordt een mooi gekleurd palet boordevol goede voedingsstoffen.

Op deze manier heb je een hele goede basis voor een gezond én volledig plantaardig gerecht.

Heb je zin om je gerecht wat meer te pimpen?

Een handjevol noten zorgt voor gezonde vetten.

Ook heel smakelijk met stukjes kaas of een lekker stukje kip.

Eet lekker.