Groenten in kokos: een kurma uit India
Dit gerecht is niet alleen rijk van smaak, maar zit ook bomvol goede vezels. Je raakt goed verzadigd en eet meer dan driehonderd gram groenten.
Behoefte aan wat extra koolhydraten omdat je bijvoorbeeld fanatiek gaat sporten?
Vul het gerecht aan met (volkoren) naanbrood of een beetje zilvervliesrijst.
Voor 3 – 4 personen heb je nodig:
- (Kokos)olie
- 1 rode ui
- 2 zoete aardappelen
- 1 rode paprika
- 4 wortelen
- 150 gram doperwten (uit de vriezer)
- 100 ml tomatensaus
- 200 ml kokosroom
- 100 gram ongezoute cashewnoten
- 1 theelepel vers geraspte gember
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- Verse koriander
- Zout naar smaak
————-
Verhit een lepel (kokos)olie in de braadpan
Braad de gesnipperde ui zachtjes aan
Rasp de gember en pers de knoflook en voeg deze toe aan de ui en laat 1 minuutje rustig bakken
Voeg de grof gesneden aardappel, rode paprika en wortelen toe en laat het zachtjes gaar worden
Voeg na een minuut of tien de kerriepoeder, chilipoeder, de doperwten, de tomatensaus en de kokosroom toe
Laat de kurma tien minuten sudderen
Voeg de cashewnoten toe
Strooi bij het serveren de verse koriander over de kurma