Groenten in kokos: een kurma uit India

Groenten in kokos: een kurma uit India

Dit gerecht is niet alleen rijk van smaak, maar zit ook bomvol goede vezels. Je raakt goed verzadigd en eet meer dan driehonderd gram groenten.

Behoefte aan wat extra koolhydraten omdat je bijvoorbeeld fanatiek gaat sporten?

Vul het gerecht aan met (volkoren) naanbrood of een beetje zilvervliesrijst.

Voor 3 – 4 personen heb je nodig:

  • (Kokos)olie
  • 1 rode ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 4 wortelen
  • 150 gram doperwten (uit de vriezer)
  • 100 ml tomatensaus
  • 200 ml kokosroom
  • 100 gram ongezoute cashewnoten
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Verse koriander
  • Zout naar smaak

————-

Verhit een lepel (kokos)olie in de braadpan

Braad de gesnipperde ui zachtjes aan

Rasp de gember en pers de knoflook en voeg deze toe aan de ui en laat 1 minuutje rustig bakken

Voeg de grof gesneden aardappel, rode paprika en wortelen toe en laat het zachtjes gaar worden

Voeg na een minuut of tien de kerriepoeder, chilipoeder, de doperwten, de tomatensaus en de kokosroom toe

Laat de kurma tien minuten sudderen

Voeg de cashewnoten toe

Strooi bij het serveren de verse koriander over de kurma

Eet lekker