Een salade van quinoa met gegrilde groenten en avocado
Een salade van quinoa met gegrilde groenten en avocado
Dit gerecht is een feest voor je lijf én je brein. Good food – good mood.
Dat de juiste voeding een positieve invloed heeft op zowel je mentale als fysieke gezondheid hoeft je niet meer te verbazen.
Dat je je na het eten van een zak drop een uur later uitgeput en zelfs wat neerslachtig voelt, zul je vast wel eens gemerkt hebben. Voeding vol groenten, goede eiwitten en gezonde vetten geven dat effect niet. Dan is je energie juist gelijkmatig gedurende de dag. Dit merk je ook terug in je mentale gezondheid. Meer stabiliteit en minder uitspattingen in emoties.
Good food – good mood dus.
De basis van deze maaltijd begint met de eiwitten uit kikkererwten. Aangevuld met quinoa en gegrilde groenten. Afgemaakt met noten, avocado, kruiden en voor de liefhebber wat geitenkaas.
Een maaltijd met veel verschillende smaken uit verschillende producten. Zo krijg je de superpower van al die verschillende ingrediënten binnen. Dat is een feestje voor je lijf, met name voor je darmen. Hoe meer afwisseling hoe beter!
Voor 3 tot 4 personen heb je nodig:
- 200 gram kikkererwten
- 100 gram quinoa
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250 gram cherrytomaten
- 1 avocado
- 1 citroen
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- Gerookte amandelen
- 100 gram geitenkaas
- Verse munt
- Peper en zout naar smaak
————-
Kook de quinoa zoals op de verpakking staat
Laat de quinoa vervolgens afkoelen
Snijd de courgette en aubergine in stukken
Voeg wat olie en de Italiaanse kruiden toe en grill de groenten een minuut of 40 in de oven op 200 graden
Snijd de cherrytomaten in partjes
Lepel de avocado uit en snijd klein
Rasp de citroenschil
Snijd de munt klein
Voeg alle ingrediënten samen
Voeg de kikkererwten en de noten toe
Verpulver de geitenkaas tot kleine stukjes en strooi deze over de maaltijd
Als laatste knijp je de citroen uit en voeg je eventueel zout en peper naar smaak toe
Eet lekker