Gegrilde aubergine met granaatappelpitjes en hazelnoten

Gegrilde aubergine met granaatappelpitjes en hazelnoten

Ja hallo!

Zo wordt gezond eten wel een heel groot feest he!

Dit recept kent zoveel smaak! Echt een feest op je bord.

Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.

 

Wat heb je nodig voor 4 kleine bordjes?

2 grote aubergines

100 gram granaatappelpitjes – dat is ongeveer een halve granaatappel

100 gram Turkse yoghurt

Handje hazelnoten

Twee teentjes knoflook

Verse tijm

Verse munt

1 citroen

Olijfolie

Peper en zout naar smaak

Grof zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Halveer de aubergines

Maak een ruitjesvorm in het vruchtvlees

Doe de aubergines in een ovenschaal met het vruchtvlees naar boven

Besprenkel de aubergines met een flinke scheut olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe

Strooi wat blaadjes tijm over de aubergine en verwarm 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden

Pers de knoflookteentjes uit en roer door de Turkse yoghurt

Voeg tijm, peper en zout en een flinke scheut olijfolie toe

Snijd de munt fijn

Rasp de citroen en mix beide met de granaatappelpitjes

Voeg vervolgens gehakte hazelnoten toe en eet lekker