Gegrilde aubergine met granaatappelpitjes en hazelnoten
Ja hallo!
Zo wordt gezond eten wel een heel groot feest he!
Dit recept kent zoveel smaak! Echt een feest op je bord.
Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.
Wat heb je nodig voor 4 kleine bordjes?
2 grote aubergines
100 gram granaatappelpitjes – dat is ongeveer een halve granaatappel
100 gram Turkse yoghurt
Handje hazelnoten
Twee teentjes knoflook
Verse tijm
Verse munt
1 citroen
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
Halveer de aubergines
Maak een ruitjesvorm in het vruchtvlees
Doe de aubergines in een ovenschaal met het vruchtvlees naar boven
Besprenkel de aubergines met een flinke scheut olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe
Strooi wat blaadjes tijm over de aubergine en verwarm 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden
Pers de knoflookteentjes uit en roer door de Turkse yoghurt
Voeg tijm, peper en zout en een flinke scheut olijfolie toe
Snijd de munt fijn
Rasp de citroen en mix beide met de granaatappelpitjes
Voeg vervolgens gehakte hazelnoten toe en eet lekker