Eiwitrijke lunch vol groenten en smaak
Eén van de meest gestelde vragen is hoe je het voor elkaar kunt krijgen om op je werkdagen je eten goed op orde te hebben.
Op die dagen waarop je van hot naar her rent en nauwelijks de tijd neemt om een fatsoenlijke maaltijd in elkaar te flansen.
Om dit vóór te zijn bereid ik mijn lunch op drukke werkdagen voor. Soms één maar vaak ook twee dagen van te voren.
Vetverbranding op standje TURBO
Met deze heerlijk gezonde lunch uit een glazen pot eet je toch vers en eet waar je je beter door gaat voelen. Eten waardoor je je lijf voedt en je lijf sterker wordt. Het mooie van dit gerecht is dat je een flinke hoeveelheid eiwitten eet, daardoor raak je verzadigd en lukt het je om onophoudelijk op je werk te focussen. Het stimuleert je vetverbranding en dat zorgt voor een gelijkmatige energie. Geen dalen meer, dus ook geen ‘afterlunchdip’. Hoera!
Wat heb je nodig?
Twee glazen voorraadpotten
Een pot kikkererwten
Linzen (ik gebruik de kant en klare van Hak)
Komkommer
Cherrytomaten
Rode paprika
Rode ui
Gekookte rode biet
Olie
Verse peterselie
1 citroen
Dressing
Paprikapoeder
Uienpoeder
Zwarte peper
Eventueel witte kaas
Hoe maak je het?
Giet de kikkererwten af en droog ze met keukenpapier
Verspreid ze op bakpapier op een bakplaat
Strooi er uienpoeder, zwarte peper en paprikapoeder over en bak in 30 minuten goudbruin
(ook lekker als gezond hapje tussendoor)
Snijd de komkommer, de rode biet rode ui en paprika klein
Snijd de peterselie fijn
Verpulver de kaas in kleine stukjes
Maak een dressing van het sap van 1 citroen, 2 theelepels mosterd, een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak
Vul de potten met de groenten, de kikkererwten, de kaas, de linzen en maak af met de dressing en peterselie
Deksel erop en in de koelkast
Op je werkdag gaat de pot mee in de tas en tijdens de lunch heb je een bord vol lekkers waar de smaak heerlijk in is getrokken
Aanradertje!
Eet lekker