Een zonnige tonijnburger

Een zonnige tonijnburger

Deze burger laat de zon schijnen op donkere dagen.

Heerlijk met een schep frisse yoghurtdressing met citroen.

Zet tijdens het koken een lekker zomers muziekje op (Juan Luis Guerra, Si Tu No Bailas Conmigo) en draai deze tonijnburger heupwiegend in elkaar!

Voor 2 personen

  • Een half blikje tonijn op water (tussen de 130-150gram)
  • 5 eetlepels havermout
  • 1 sjalotje
  • 2 eieren
  • Koriander naar smaak
  • Verse knoflook naar smaak
  • Peper en zout naar smaak.

Laat de tonijn uitlekken en gebruik voor 2 tonijnburgers de helft van het blikje.

Snij een sjalotje in kleine stukjes.

Maak een mengsel van de tonijn, de eieren, het sjalotje en de verse knoflook.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Schenk het mengsel in een warme koekenpan met wat (kokos)olie of roomboter.

Maak met een lepel de vorm van de hamburger.

Bak de tonijnburger in 3 minuten aan iedere kant gaar.

Voor de dressing gebruik je:

  • Griekse yoghurt
  • Mayonaise
  • Verse koriander
  • Citroen

Je maakt een saus van 3 eetlepels Griekse yoghurt en 1 theelepel mayonaise

Je voegt verse koriander toe en serveert dit bij de tonijnburger.

Naast de tonijnburger een gemakkelijke maar smakelijke salade van verse spinazie met cherrytomaten, een handvol olijven met een lekkere olijfolie en wat zeezout.

De zon gaat vanzelf schijnen, al is het maar in je hoofd 😉