Een winters stamppotje

Een winters stamppotje

In de winter heb je vaak meer behoefte aan warme, goed gevulde maaltijden.

Deze stamppot is een heerlijk gevulde variant waardoor je genoeg vezels, vitaminen en eiwitten binnenkrijgt. Een dagje zonder vlees is geen straf met dit recept.

Voor 2 personen

  • 3 zoete aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 1 rode ui
  • 250 gram cantharellen en oesterzwammen
  • 100 gram gerookte amandelen
  • Verse tijm
  • Cayennepoeder
  • Eventueel roomboter

Snijd de cantharellen en oesterzwammen in grove stukken.

Snijd de zoete aardappel en pastinaak in stukken en kook ze tot je erin kunt prikken met een vork. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, die kun je bij het stampen van de stamppot goed gebruiken.

Snijd de rode ui in partjes en bak deze in (kokos)olie in een koekenpan.

Bak de paddenstoelen in (kokos)olie samen met verse tijm en cayennepoeder.

Stamp de zoete aardappel en de pastinaak en voeg wat kookvocht en eventueel roomboter toe om de stamppot niet te droog te maken.

Schep de stamppot op een bord, voeg de ui en paddenstoelen toe en strooi een handje gerookte amandelen over het gerecht.

Eet lekker.

Ps. Wil je toch wat vlees eten? Dit gerecht is erg smaakvol met gerookte kip.