Een stoofpotje met pittige pompoen

Een stoofpotje met pittige pompoen

Als je kurkuma, komijnzaad en gember gaat gebruiken in je keuken, ontstaat er een heerlijke geur wanneer de pannen op het vuur staan.

Je kunt deze maaltijd volledig aanpassen naar je eigen wensen. Zoals ik het recept heb omschreven is het vrij van gluten en vrij van vlees. Je kunt er ook een heerlijke vleesmaaltijd van maken door vlees langdurig te stoven. En eet je liever geen zuivel? Dan kun je de maaltijd volledig ‘veganizen’ door kokosyoghurt te gebruiken.

Een gekruid Arabisch stoofpotje voor 2 personen

Ik doe er een flinke bups chilipoeder in waardoor het een behoorlijke pittig stoofpotje is. Je hoeft natuurlijk niet enorm ‘uit te schieten’ met de peper als je niet van scherp houdt.

  • 100 gram cherrytomaten
  • Een halve pompoen of een zakje gesneden pompoen van 400 gram
  • Verse munt
  • Griekse yoghurt of kokosyoghurt
  • (Kokos)olie
  • Chilipeper
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram zilvervliesrijst

Bereiding:

Snijd de pompoen in kleine stukjes

Snijd de ui in halve ringen

Halveer de cherrytomaten

Bak de ui en pompoen in een braadpan met wat olie

Voeg de kurkuma, komijnzaad en gemalen gember, geperste knoflook en chilipeper toe

Voeg de tomaten en 100 ml water toe

Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten stoven tot de pompoen zacht is.

Kook ondertussen de zilvervliesrijst

Meng een paar scheppen Griekse yoghurt of kokosyoghurt met peper en vers gesneden munt.

Maak een mooi plaatje met de rijst en het stoofpotje. Als smaakmaker een schep yoghurt erbij.

Eet lekker.