Een kruidige soep met linzen en aubergine

Een kruidige soep met linzen en aubergine

Deze soep kent een explosie aan smaken. De gemalen korianderzaad maakt samen met de kaneel een verwarmende combinatie en geuren de keuken tijdens het koken al tot een culinaire reis voor je neus.

Om 4 mensen te verblijden met deze soep heb je het volgende nodig:

  • 3 aubergines
  • 6 tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes verse knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 gram linzen (uit zak, dus die zijn al gekookt, lekker gemakkelijk!)
  • Eén theelepel kaneel
  • Eén theelepel gemalen korianderzaad
  • Verse koriander
  • 2 theelepels harissa
  • Turkse yoghurt
  • (Kokos)olie

————-

Versnipper de ui en de knoflook en fruit deze in (kokos)olie.

Voeg hier de tomaten en aubergine in stukken gesneden aan toe en bak ze 5 minuten mee.

Voeg 800ml water, twee groentebouillonblokjes, de kaneel en het korianderzaad toe en kook het in een minuut of 12 gaar.

Roer de linzen en de harissa door de soep en laat het mengsel nog 5 minuten op een laag pitje door pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer. Doe de soep in een kom en voeg een schepje Turkse yoghurt met verse koriander toe.

Heerlijk met een stuk desembrood en wat fruit. Zo heb je een overheerlijke, gezonde maaltijd waarop je uren vooruit kunt.

Eet lekker.