Een Indiase groenteschotel. Voor planteneters én vleeseters

Een Indiase groenteschotel. Voor planteneters én vleeseters

Gierst is glutenvrij, bevat veel eiwitten en antioxidanten en zorgt voor een verzadiging zonder dat je bloedsuikerspiegel teveel stijgt. Een fijn ingrediënt als alternatief voor bijvoorbeeld rijst of pasta.

Was de gierst eerst goed uit, tot het water niet meer troebel is.

Voor 2 personen (je gaat nog wat overhouden, handig als lunch voor de volgende dag)

  • 100 gram gierst
  • 100 gram rundergehakt (ook zonder gehakt is dit een heerlijk recept)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram pompoen
  • Handvol rozijnen
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 strengen lente-ui
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • Verse geraspte gember van 2 cm gemberwortel
  • Verse koriander

Kook de schoongewassen gierst 25 minuten met de versgeraspte gember en de garam masala

Snijd de pompoen en zoete aardappel in stukjes en bak deze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Rul het gehakt met een beetje olie in de koekenpan en voeg de gewelde rozijnen en gesneden lente-ui toe.

Laat het gehakt even pruttelen tot het gaar is.

Snijd de cherrytomaten in tweeën

Snijd de koriander fijn

Giet de gierst af.

Kies een grote schaal uit, doe daar de gierst op en vul aan met de pompoen, zoete aardappel, het gehakt, de tomaatjes en de fijn gesneden koriander.

Eet lekker.