Een bootje met warme kastanjechampignons en pecorino romano en pijnboompitten

Een bootje met warme kastanjechampignons en pecorino romano en pijnboompitten

Met romanasla als onderkantje, gevuld met warme kastanjechampignons en de zoutige smaak van de pecorino kaas.

Een lekker gerechtje vooraf of voor ‘erbij’.

Helemaal 5kilokwijt-proof! Koolhydraat-arm, vullend en niet ingewikkeld om te maken!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen

 

Twee kroppen romanasla

500 gram kastanjechampignons

1 klein rood uitje

100 gram pecorino romano

Een klein handje geroosterde pijnboompitten

Verse rozemarijn

Verse peterselie

Verse bieslook

Peper en zout naar smaak

Olijfolie

 

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de champignons met rozemarijn in 5 minuten zacht

Voeg de fijn gesneden rode ui toe en bak 10 minuten mee met de champignons

Voeg de gesneden peterselie en bieslook toe en roer goed door

Snijd de onderkant van de kroppen sla en gebruik één blad als bootje

Schep het mengsel met de champignons erop

Bak de pijnboompitten op een laag vuurtje lichtbruin

Voeg de geschaafde pecarino toe aan de champignons en strooi er wat pijnboompitten over

 

Eet lekker!