De lekkerste worteltjescake die je zult eten – zonder suiker
Oh mijn hemel! Deze worteltjescake is wel zo smakelijk.
Hij is smeuïg, kruidig, vullend en bril-jant lekker!
En… zonder toegevoegde suiker.
Wat heb je nodig voor één cake?
2 rijpe bananen
100 gram havermeel
100 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel koekkruiden
1 eetlepel kaneel
3 eieren
Een handje walnoten
Een handje rozijnen
150 gram geraspte wortel
Het sap van een halve sinaasappel
Rasp van een sinaasappel
Vanillepoeder
Scheut olijfolie
Voor de topping
1 deel roomkaas
1 deel Griekse yoghurt
Walnoten
De bereiding van de cake
Wel de rozijnen in heet water
Vermeng de droge ingrediënten
Giet de rozijnen af
Hak de walnoten tot grove stukken
Rasp de sinaasappelschil en knijp het sap uit van een halve sinaasappel
Bewaar wat sinaasappelrasp voor over de topping
Voeg de wortel, de rijpe bananen, de sinaasappelsap, rozijnen, walnoten, sinaasappelrasp en eieren toe aan de droge ingrediënten
Mix alles tot een mooi geheel en doe dit in de cakevorm
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten gaar
Voor de topping
Klop de yoghurt en roomkaas goed door elkaar
Voeg eventueel een beetje honing toe
Smeer het mengsel over de worteltjescake
Strooi de walnoten en sinaasappelrasp over de topping
Eet lekker