De 3 lekkerste toetjes met chocolade

De 3 lekkerste toetjes met chocolade

Sommige mensen zijn echte ‘toetjesmensen’.

De meeste toetjes bevatten de meeste calorieën van alle maaltijden en bevatten altijd heel veel suikers.

Het wonderlijke is dat je na je laatste hap van je diner geen ‘boe of bah’ meer kan zeggen. Maar voor een toetje is altijd ruimte.

Dat heeft te maken met de suikers. Op suikers kent ons lijf nauwelijks een rem. Althans… als je gewend bent om veel suikers te eten, blijft je lijf verlangen naar méér suikers. Precies het verslavende kenmerk ervan.

 

Deze toetjes zijn een traktatie voor ‘af en toe’.

De drie lekkerste toetjes met chocolade.

 

Banaan met chocolade en noten van de BBQ

Snijd de schil van een banaan aan één kant open

Doe hier 3 blokjes pure chocolade tussen

Wikkel de banaan in aluminiumfolie en leg op de BBQ

Laat een minuut of 20 lekker zacht worden

Haal de folie eraf

Strooi wat gehakte hazelnoten over de chocolade

Yum!

 

Fruit in chocolade

Breng een pan met een laagje water aan de kook en zet op een zacht vuur

Hang een andere pan met stukjes pure chocolade in de pan met water

Zorg ervoor dat er geen water in deze pan komt

De chocolade smelt

Haal stukjes fruit door de gesmolten chocolade

Denk daarbij bijvoorbeeld aan aardbeien, banaan, kiwi, bramen, ananas

Dip daarna een deel van het fruit door bijvoorbeeld gehakte pistachenootjes of kokosrasp

Even in de koelkast laten afkoelen

Heerlijk!

Dadelbonbons 

450 g zachte dadels

200 g walnoten

20 g roomboter

40 g geraspte kokos

200 g pure chocolade

 

Hak de walnoten fijn

Ontpit de dadels en snijd klein

Smelt de roomboter tot een zachte massa

Voeg de dadels, de walnoten, roomboter en geraspte kokos samen

Kneed alles goed door elkaar

Boetseer de vorm van jouw gewenste bonbon

Smelt de pure chocolade au bain marie, dus net als je de chocolade smelt zoals hierboven beschreven.

Dip de dadel-bonbons in de gesmolten chocolade

Dip de helft van de dadelbonbons in de kokos

 

Eet lekker