De 3 lekkerste toetjes met chocolade
Sommige mensen zijn echte ‘toetjesmensen’.
De meeste toetjes bevatten de meeste calorieën van alle maaltijden en bevatten altijd heel veel suikers.
Het wonderlijke is dat je na je laatste hap van je diner geen ‘boe of bah’ meer kan zeggen. Maar voor een toetje is altijd ruimte.
Dat heeft te maken met de suikers. Op suikers kent ons lijf nauwelijks een rem. Althans… als je gewend bent om veel suikers te eten, blijft je lijf verlangen naar méér suikers. Precies het verslavende kenmerk ervan.
Deze toetjes zijn een traktatie voor ‘af en toe’.
De drie lekkerste toetjes met chocolade.
Banaan met chocolade en noten van de BBQ
Snijd de schil van een banaan aan één kant open
Doe hier 3 blokjes pure chocolade tussen
Wikkel de banaan in aluminiumfolie en leg op de BBQ
Laat een minuut of 20 lekker zacht worden
Haal de folie eraf
Strooi wat gehakte hazelnoten over de chocolade
Yum!
Fruit in chocolade
Breng een pan met een laagje water aan de kook en zet op een zacht vuur
Hang een andere pan met stukjes pure chocolade in de pan met water
Zorg ervoor dat er geen water in deze pan komt
De chocolade smelt
Haal stukjes fruit door de gesmolten chocolade
Denk daarbij bijvoorbeeld aan aardbeien, banaan, kiwi, bramen, ananas
Dip daarna een deel van het fruit door bijvoorbeeld gehakte pistachenootjes of kokosrasp
Even in de koelkast laten afkoelen
Heerlijk!
Dadelbonbons
450 g zachte dadels
200 g walnoten
20 g roomboter
40 g geraspte kokos
200 g pure chocolade
Hak de walnoten fijn
Ontpit de dadels en snijd klein
Smelt de roomboter tot een zachte massa
Voeg de dadels, de walnoten, roomboter en geraspte kokos samen
Kneed alles goed door elkaar
Boetseer de vorm van jouw gewenste bonbon
Smelt de pure chocolade au bain marie, dus net als je de chocolade smelt zoals hierboven beschreven.
Dip de dadel-bonbons in de gesmolten chocolade
Dip de helft van de dadelbonbons in de kokos
Eet lekker