De lekkerste ijsjes van de zomer
Summer is ON!
IJsjes kun je niet genoeg eten met dit mooie weer.
Deze ijsjes zijn lekker zoet van smaak door de suikers vanuit het fruit.
Je eet geen éxtra suiker maar wel éxtra lekkere ijsjes.
Haal vandaag nog de ijsvormpjes in huis en eet vanavond je eerste zelf gemaakte fruitijsjes.
Wat heb je nodig?
IJsvormpjes
Fruit naar smaak zoals kiwi, aardbeien, rode bessen, frambozen, sinaasappels.
Ga uit van ongeveer 450 gram fruit voor 6 ijsjes.
Vers citroensap van 2 citroenen (dat zijn ongeveer zes a zeven eetlepels)
150 ml water (voor 6 ijsjes)
Ik vind het lekker om van iedere fruitsoort ijsjes te maken.
Je kunt het fruit natuurlijk ook mengen met elkaar.
Hoe bereid je het voor?
Snijd het fruit in stukjes
Doe driekwart hiervan in de blender en voeg hier het water en citroen bij
Mix dit tot een gladde massa
Is het een te dikke massa? Voeg dan nog wat water toe
Vul de ijsvormpjes hiermee en voeg wat stukjes van het overgebleven fruit toe
Doe de gevulde ijsvormpjes 3 tot 4 uur in de vriezer
Eet lekker
Een extra smaaktip:
Voeg eens een paar scheppen yoghurt of kokosmelk toe en blend dit mee.
Of… voor de chocoladefans: voeg stukjes pure chocolade toe!