Courgetterolletje met ricotta – lekker voorgerechtje
Deze rolletjes zijn heerlijk als voorgerechtje, maar ook als hapje voor een feestje.
Ze zijn koolhydraatarm en rijk aan smaak.
Wat heb je nodig voor ongeveer 20- 24 rolletjes
4 courgettes
250 g ricotta
Het sap van een citroen
Een handvol basilicum
Italiaanse kruiden
Een handje pijnboompitten
balsamicoazijn
Olijfolie
Peper en zout
Schaaf de courgettes met een dunschiller of mandoline
Leg de plakjes courgette op een bakplaat met bakpapier
Bestrijk de courgette met olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe
Bak de reepjes in ongeveer 20 minuten of gril ze in een grilpan
Meng de ricotta met het citroensap, de Italiaanse kruiden en olijfolie
Bak de pijnboompitten lichtbruin en voeg deze toe aan de ricotta
Hak de basilicum fijn en voeg ook toe aan de ricotta
Laat de courgettereepjes afkoelen
Schep een eetlepel van het ricottamengsel op de courgette en rol op
Wat druppels balsamicoazijn, pijnboomputten en basilicum erover
En eet lekker!
Ben je op zoek naar meer makkelijke en lekker koolhydraatarme hapjes?
Kijk dan zeker even hier.