Chocoladecake in plaats van een boterham
Als je dan echt moet kiezen? Ja, dan weet ik het wel!
Twee plakken chocoladecake met een handje noten en bijvoorbeeld een schep kwark…
Deze chocoladecake is gemaakt met banaan en zoete aardappel. Zoet genoeg om er geen suiker meer aan toe te hoeven voegen. Het voordeel hiervan? Je raakt verzadigd en hebt genoeg gegeten om zonder tussendoortjes tot je volgende maaltijd te komen.
Bovenal is het ook nog een lekkere cake. Gezond eten is gewoon lekker. Punt.
Wat heb je nodig voor één cake
100 gram havermeel
200 gram gekookte en geprakte zoete aardappel
3 rijpe bananen
30 gram cacaopoeder
3 eieren
Een handvol blauwe bessen
Een eetlepel koekkruiden
Een theelepel bakpoeder
Een snuf zout
Hoe bereid je de cake?
Verwarm de oven voor op 180 graden
Mix de gekookte en geprakte zoete aardappel met 2 van de 3 bananen
Voeg 3 eieren toe en meng tot een beslag
Voeg de havermeel, cacoa, koekkruiden, zout en bakpoeder door het beslag
Meng blauwe bessen door het beslag
Doe alles in een ingevette cakevorm
Snijd de overige banaan door de helft en leg bovenop de cake
Voeg eventueel wat noten en kaneel toe en bak in circa 45min tot een heerlijke cake