Chocoladecake in plaats van een boterham

Chocoladecake in plaats van een boterham

Als je dan echt moet kiezen? Ja, dan weet ik het wel!

Twee plakken chocoladecake met een handje noten en bijvoorbeeld een schep kwark…

Deze chocoladecake is gemaakt met banaan en zoete aardappel. Zoet genoeg om er geen suiker meer aan toe te hoeven voegen. Het voordeel hiervan? Je raakt verzadigd en hebt genoeg gegeten om zonder tussendoortjes tot je volgende maaltijd te komen.

Bovenal is het ook nog een lekkere cake. Gezond eten is gewoon lekker. Punt.

 

Wat heb je nodig voor één cake

 

100 gram havermeel

200 gram gekookte en geprakte zoete aardappel

3 rijpe bananen

30 gram cacaopoeder

3 eieren

Een handvol blauwe bessen

Een eetlepel koekkruiden

Een theelepel bakpoeder

Een snuf zout

 

Hoe bereid je de cake?

 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Mix de gekookte en geprakte zoete aardappel met 2 van de 3 bananen

Voeg 3 eieren toe en meng tot een beslag

Voeg de havermeel, cacoa, koekkruiden, zout en bakpoeder door het beslag

Meng blauwe bessen door het beslag

Doe alles in een ingevette cakevorm

Snijd de overige banaan door de helft en leg bovenop de cake

Voeg eventueel wat noten en kaneel toe en bak in circa 45min tot een heerlijke cake