Gepocheerde eieren met spinazie en avocado

Gepocheerde eieren met spinazie en avocado

Gepocheerd ei met spinazie en avocado is een heerlijk recept om een kalme zondag mee te starten. Zo’n zondag met tijd voor jezelf. Zo’n zondag waar traagheid de dag overneemt.

Rustig wakker worden, een mooi boek lezen, luisteren naar mooie muziek (Etta James) én een ontbijtje maken met chique eitjes.

Als je de eitjes wat hartiger wil maken, kun je er gemakkelijk gebakken bacon of gerookte zalm aan toevoegen.

Voor 1 persoon

  • 150gr verse spinazie
  • (Kokos)olie om in te wokken
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 2 eieren
  • 1 halve avocado
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • Zout en peper naar smaak

Wok de spinazie kort en voeg op het laatste moment wat sesamzaad toe.

Snijd de avocado in stukjes.

Pocheer twee eieren *

Maak met alle ingrediënten een kunstwerk op je mooiste servies.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Eet lekker, eet traag vandaag.

* Eieren pocheren Lastig? Vergeet alle ingewikkelde instructies over het maken van draaikolkjes in gekookt water. Het pocheren van eieren lukt heel gemakkelijk door in een pan een flinke laag water aan de kook te brengen. Zorg dat de laag water minimaal 6cm diep is. Voeg een eetlepel azijn aan het water toe. Breek voorzichtig twee eieren in een kommetje. Zorg ervoor dat de eidooiers nog heel zijn. Het vuur zet je op de laagste stand, het water kookt dus niet meer maar is nog wel tegen het kookpunt aan. Je laat de eieren voorzichtig in het water glijden en kookt ze in 3 minuten gaar. Met een schuimspaan haal je ze voorzichtig uit het water. Roep er met flair ‘Voilá’ bij en je waant je een heuse souschef.