Ceasar salad met garnalen en kaaskoekjes

Ceasar salad met garnalen en kaaskoekjes

Deze klassieker kan niet ontbreken tussen de recepten om kilo’s kwijt te raken.

In plaats van kip, gebruik ik garnalen in deze salade. Samen met de ansjovis dus een feest voor visliefhebbers.

Bij een klassieke ceasarsalade wordt brood gebruikt. Die voeg ik niet toe aan deze salade. Zo skippen we de koolhydraten vanuit het brood en is het een koolhydraat arme maaltijd. In plaats van het brood komt er een lekker – koolhydraatarm – kaaskoekje op de salade.  (geloof me – je wil nooit meer anders!)

De dressing van een ceasarsalade is het échte geheim. Natuurlijk kun je die kant en klaar kopen. Heb je nou een kwartiertje extra? Maak dan de dressing zelf. Dat geeft je salade die ‘touch of love’ die het échte verschil maakt.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen

4 kropjes baby romaine sla

70 gr geraspte Parmezaanse kaas

100 gram garnalen

Ansjovis uit blik (bewaar 2 stukjes voor de dressing)

1 teentje geperste knoflook

Een handje cherrytomaten

3 eieren

Olijfolie

 

Wat heb je nodig voor de dressing

Een klein scheutje worcestershiresaus

Een scheutje olijfolie

1 theelepel mosterd

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel crème fraîche

Het sap van een halve citroen

2 geperste teentjes knoflook

2 stukjes ansjovis uit blik

 

Wat heb je nodig voor de kaaskoekjes

70 gram geraspte Parmezaanse kaas

 

Hoe maak je de dressing

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de olijfolie en de crème fraîche in een kom en blend alles tot een romige massa.

Voeg vervolgens wat olijfolie toe tot de dressing de gewenste dikte krijgt. Voeg daarna de crème fraîche toe en vermeng dit goed.

 

Hoe maak je de kaaskoekjes 

Doe bakpapier op een bakplaat

Strooi per koekje een eetlepel kaas op het bakpapier

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in 7 minuten

Laat de koekjes afkoelen (ze worden krokant – YUM!)

Hoe maak je de salade

Kook de eieren tot ze hard zijn – 6 tot 8 minuten

Bak de garnalen in olie met 1 geperst teentje knoflook

Pluk de sla grof en verdeel deze over 2 borden

Snijd de cherrytomaatjes door de helft

Strooi de Parmezaanse kaas over de sla en verdeel de garnalen, de tomaatjes ansjovis en eieren in partjes over de borden

Voeg de lekkere dressing toe en voeg de kaaskoekjes toe.

Eet lekker!

 

Ps.

De kaaskoekjes zijn heerlijke, koolhydraatarme snacks voor tijdens feestjes! Just sayin’  😉