Paasbrunch – welke hapjes ga jij maken?
Kalm wakker worden – liefst met een zonnestraal op je gezicht. Een boek lezen. Mooie muziek luisteren, een rondje wandelen. Langzaam leven. Intens genieten van het nu.
Met het Paasweekend voor de boeg, is er ruimte om wat traagheid aan je dagen toe te voegen.
Langzaam koken, lang aan de paasbrunch. Genietend van het moment.
Voor mij zijn dit de dagen waarop ik meer tijd maak voor een uitgebreide brunch. Met recepten passend bij het 5 kilo kwijt programma uiteraard.
Maak een mooie grote plank vol lekkers en al vertragend geniet je van deze uitgebreide brunch.
Zalmrolletjes met wasabimayonaise
Voor 12 rolletjes
200 gram gerookte zalm in plakken
100 gram veldsla
Mespuntje wasabi (even zelf proeven, voeg wat meer toe als je een voorkeur hebt voor pittig)
2 eetlepels mayonaise
Een halve limoen
Verse dille
————-
Meng de wasabi, de limoensap en de mayonaise.
Smeer dit mengsel op een plak zalm, leg er een plukje veldsla op en maak er rolletjes van.
Strooi grof gesneden dille over de zalmrolletjes.
Avocado – komkommerrolletjes
Voor ongeveer 10 stuks
1 komkommer
2 avocado’s
1 paprika
1 kleine rode ui
Een halve limoen
Peper
Koriander
————-
Prak het vruchtvlees van de avocado fijn.
Voeg hier naar smaak klein gesneden rode ui – limoensap – peper en klein gesneden koriander aan toe.
Schaaf de komkommer in dunne slierten.
Strijk de guacamole op de komkommer en maak er rolletjes van.
Snijd de paprika in dunne plakjes en strooi deze over de rolletjes.
Muffins van ei met gekarameliseerde ui en kaas
Voor 6 stuks
1 eetlepel kokosolie
3 uien
4 eieren
50 milliliter (amandel)melk
120 gram geraspte kaas
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel rozemarijn
Peper en zout naar smaak
————-
Verwarm de oven voor op 180°C
Verwarm de kokosolie in een koekenpan en voeg daar in ringen gesneden ui aan toe. Bak ze totdat de uienringen zacht zijn.
Klop de melk, de eieren, de kaas en de kruiden tot een luchtig mengsel en voeg op het laatste moment de ui toe.
Verdeel het mengsel over de muffinvormen en bak ze in 22 minuten gaar in de oven.
Kaastorentjes
Voor 10 stuks
1 halve komkommer
10 walnoten
50 gram brie
————-
Snijd de komkommer in plakken van een centimeter.
Snij de brie in blokjes en doe deze bovenop de komkommer, voeg een walnootje toe.
Leg alle hapjes mooi uitgestald op een plank, voeg er wat olijven, wat gevulde pepers en in stukjes gesneden groenten met humus aan toe.
Geniet van een paasbrunch die lekker lang mag duren en heb mooie gesprekken.