Let op! Waarschuwing voor mensen die NU willen afvallen

Let op! Waarschuwing voor mensen die NU willen afvallen

Think small!

Klein denken. Groots effect.

Je bekijkt jezelf in de spiegel en schrikt ineens van wat je ziet. Alsof je de laatste maanden, misschien wel jaren was vergeten om jezelf eens echt goed te bekijken. Echt te zíen.

De gedachten schieten door je hoofd.

‘Serieus? Ben ik dat?’

Je kijkt en ziet nu de wallen onder de ogen waar je man je al eens op had geattendeerd. Je ziet aan de randjes, ok, randen, leunend op de rand van je broek dat je echt wat zwaarder bent dan je zelf in de smiezen had. Natuurlijk, een gezin, een drukke baan, een goede vrouw willen zijn. Dat eist zijn tol. Maar dit is toch niet wat je voor ogen had toen je tien jaar geleden droomde over een bruisend leven vol mooie vriendschappen, een mooi gezin en een betekenisvolle baan.

‘En nu moet het roer om’. Je voelt direct de energie borrelen in je onderbuik.

‘Het roer moet om, en het liefst nu, meteen, ter plekke!’

Grijp dat moment aan.

Niet om als een dolle je hele leven om te gooien en alles anders te gaan doen.

Maar juist door in kleine stappen grootste veranderingen te maken.

Ja, ik weet dat het moeilijk is, want je wil het liefste nu ter plekke álles anders doen.

Maar dat mág gewoon niet. Echt niet. Je verliest jezelf en over een paar weken, heb je een tegenslag en dan vallen al je nieuwe plannen als een kaartenhuis in elkaar. We gaan het anders aanpakken.

Denk na over wat je grootste prioriteit is.

Wil je meer gaan bewegen?

Je hoeft dan niet meteen met hardlopen te beginnen of drie keer per week in de sportschool aan de ijzers te hangen. Om de dag wandelen is ook een prima startpunt.

Wil je je voeding anders gaan aanpakken? Begin dan eens met het overslaan van je tussendoortjes.

Kleine stapjes zorgen ervoor dat je aansluit bij jouw huidige NU en dat je successen kunt ervaren. Dat geeft motivatie om nóg een stapje te zetten en zo bereik je bestemmingen die je echt niet voor mogelijk had gehouden.

Ik was echt een kei in kilo’s afvallen. Maar ik was er nog nét iets beter in om dezelfde kilo’s er ook weer aan te eten. Ik dacht namelijk altijd in grote stappen: en nu ga ik 5 kilo afvallen. Ik ging sporten, ik at gezond en raakte kilo’s kwijt. En op het moment dat ik dat punt bereikt had, dacht ik: ‘Zo, dat heb ik goed gedaan. Nu even de touwtjes laten vieren’. Een paar maanden later was ik 8 kilo zwaarder dan een half jaar daarvoor.

Nu ben ik 20 kilo lichter dan toen en ik heb daar geen honger voor hoeven lijden, eet af en toe een reep chocolade of een patatje en voel me als veertiger vele malen fitter dan toen ik een dertiger was.

Wat is voor jou de ideale situatie over een jaar?

Ik wil je aanmoedigen om niet te denken in je ideale gewicht, maar je vizier te hebben op je totale gezondheid. Wist je dat gewichtsverlies van een paar kilo al een groot effect heeft op je gezondheid?

Je loopt weer gemakkelijker achter je kinderen aan en de energie gaat weer door je lijf stromen. Moet je eens zien wat er dan gebeurt met je motivatie. Reken maar dat je weer een paar nieuwe kleine stappen gaat zetten!

Let’s go! Think small!

Je lichaam volgt vanzelf.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>