Een buik van staal – zonder te planken

Een buik van staal – zonder te planken

Het is nu ruim 6 jaar geleden dat ik de knop omzette…

Ik zat chipsetend op de bank en was mezelf meer dan zat.

Voorzichtig betrad ik de sportschool, kocht ik een paar hardloopschoenen en zat ik ‘s avonds niet meer voor de buis maar stond ik voor een sporttrainer. Binnen een paar weken merkte ik het verschil in mijn lijf. Mijn energie ging weer stromen en ik voelde de motivatie groeien in mezelf. Iedere keer dat ik ging sporten, werd mijn motivatie om de paprika-ribbelchips te laten staan groter.

Na een week of vier lukte het me om 5 kilometer hard te lopen en een half jaar later liep ik onder het finishdoek door van de halve marathon van Amsterdam.

Mijn ochtenden tot half 11 uitslapen werden ook steeds zeldzamer; ik stapte steeds vaker voor dag en dauw mijn bed uit om door een stil bos mijn kilometers te maken.

Wat mij echt gelukkig stemt is het vermogen van je lichaam om zich aan te passen naar het nieuwe NU. Vanaf het moment dat je andere keuzes maakt qua voeding en beweging, gaat je lijf direct als een blije pup mee op jouw nieuwe pad.

Eén van de aandachtspunten van mijn lichaam was altijd mijn buikje…

Al sinds mijn puberteit heb ik altijd een klein buikje gehad en mijn buikje groeide in mijn tijd als dertiger uit tot een Buddhabuikje. Tot groot ongenoegen van mezelf.

Natuurlijk deed ik wel wat oefeningen thuis maar mijn motivatie verdween toch geregeld als sneeuw voor de zon omdat ik weinig vooruitgang merkte.

Plankend in de woonkamer – pijn aan mijn knieën… ik werd er niet zo enthousiast van.
Totdat ik tegen een alternatief aanliep. een verzwaarde hoepel gemaakt van een speciaal materiaal waarmee je een functionele buikspiertraining doet.
Op dag 1 begin je met 1 minuut hoepelen, beide kanten op en iedere dag bouw je dat op met een minuutje extra erbij. Na 10 dagen kun je dus 10 minuten hoepelen per dag.

Sinds ik met het hoepelen ben begonnen, merkte ik binnen drie weken een groot verschil. Mijn buik werd echt sterk en ik raakte centimeters rondom mijn middel kwijt. In combinatie met het kwijtraken van kilo’s werd mijn buik steeds platter en sterker en kwam mijn taille weer tevoorschijn.

Ik gebruik de hoepel nu nog steeds bijna dagelijks. Op zonnige dagen vind ik het heerlijk om in de tuin op mijn blote voetjes in de zon te hoepelen. En op donkere dagen sta ik in de woonkamer te draaien met mijn hoepel. Soms lees ik een boek tijdens het hoepelen en andere keren zet ik een tropisch muziekje aan en dans al hoepelend door twee of drie nummers van mijn favoriete Spotifylijst.

Tip van Jip: Tu amor me hace bien van Marc Anthony… De zon schijnt zowel in je huiskamer als in je hoofd. En je hebt meteen een heerlijke training te pakken. Komende maand ga ik dagelijks 10 minuten hoepelen. Doe je mee?

Met deze lijst kun je je trainingen afvinken, dat motiveert mij altijd enorm.

Wil jij ook beginnen met hoepelen?

Bestel je hoepel hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>