Bevrijd jezelf van suikers – Doe een maand mee met het nieuwe programma

Bevrijd jezelf van suikers – Doe een maand mee met het nieuwe programma

Een nieuw maandprogramma.

Een maand lang de suikers laten staan is echt een uitdaging. Suikers beheersen het dagelijks leven namelijk veel sterker dan we zelf in de gaten hebben. Waar je ook bent: koek en snoep kun je werkelijk overal vinden.

We eten gemiddeld 45 kilo suiker per jaar en dan worden de suikers vanuit fruit niet eens meegerekend. Zonder het te weten zijn we verslaafd geraakt aan de snelle energie die suiker ons brengt.

Dat is een probleem voor onze gezondheid. We hebben ons lichaam getransformeerd tot ware suikerverbrandingsmachines. We verbranden vooral suikers en de voorraad vetten op heupen, billen, buik en dijen wordt ieder jaar een beetje groter omdat we zijn verleerd hoe we goed op onze vetten kunnen teren.

In een maand tijd ga jij je lijf ‘ontzoeten’. Je stopt met het eten van koek, snoep en taartjes. Van deze geraffineerde suikers krijgen we als mens nu veel te veel binnen. Ons lijf kan dat niet verwerken en kan niets anders doen dan ziek worden. Wat merk je als je teveel suikers eet?

 • Je hebt weinig energie en bent niet vooruit te branden
 • Je kunt je niet langdurig focussen op je werk of op het lezen van een boek
 • Je slaapt slecht en wordt vaak wakker midden in de nacht
 • Je hebt overgewicht en vooral je buik blubbert over je riem
 • Je hebt last van ontstekingen
 • Je voelt je niet fit
 • Je hebt last van stemmingswisselingen
 • Je voelt je geregeld somber of zelfs depressief

Om meer zicht te krijgen waarom we geraffineerde suikers laten staan, wil ik je eerst wat uitleggen over de link tussen koolhydraten en suiker. De drie hoofdbestanddelen van voeding zijn vetten, eiwitten en koolhydraten.  Suikers vallen onder de koolhydraten.

Het is goed om te weten wat het verschil is tussen de verschillende koolhydraten zodat je snapt waarom het zo slim is om de zogenaamde geraffineerde – én natuurlijke suikers te laten staan.

De suikers uit koek, snoep en frisdrank zijn geraffineerde suikers. Deze suikers worden zo genoemd omdat ze industrieel gezuiverd zijn. Hierdoor bevatten ze geen voedingsstoffen meer zoals vezels, vitaminen en mineralen.  Je kunt deze suikers herkennen als de witte kristalsuiker, poedersuiker en druivensuiker. Het eten van geraffineerde suikers levert je snelle energie.

Dat klinkt goed. Zul je denken.

Toch kleven er grote nadelen aan het eten van geraffineerde suikers.  Je krijgt na het eten van deze suikers namelijk een hele snelle piek aan energie die wordt opgevolgd door een snelle daling in je energie. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je, kort na het eten van een gevulde koek, begint te gapen, niet meer vooruit te branden bent én trek krijgt in méér gevulde koeken. Of in zakken chips, zoute drop. Of een zak chokotoff

Het is niet alleen een groot nadeel dat je gedurende de dag flink schommelt in je energie.

Het verwerken van geraffineerde suikers kost je lijf veel energie.

Sterker nog:

Het put je lichaam uit.

Er ontstaan sluimerende ontstekingen die je in eerste instantie niet opmerkt maar die in een later stadium leiden tot een tekort aan vitaminen en mineralen, overgewicht, diabetes type 2, depressie en een ontregelde darmflora. Ook wordt suiker door wetenschappers steeds vaker in verband gebracht met de buitensporige groei van kankercellen.

We weten dat suiker een enorme impact heeft op ons functioneren, toch is het laten staan van suikers écht een zware klus. En die klus vraagt niet om een zachtzinnige aanpak. Maar een stevige klap waarbij je het patroon goed doorbreekt. Een maand helemaal geen suikers om de regie over je lijf weer over te nemen. Om het daarna met kleine stapjes weer bloot te stellen aan suiker op een gezonde manier.  Want je hoeft zeker niet als ware ‘suikerterrorist’ door het leven te gaan.

In samenwerking met Bodyhoop heb ik een nieuw maandprogramma ontwikkeld. Eentje waarbij je de suikercirkel in een maand tijd gaat doorbreken.

Door geen suikers meer te eten, ook geen suikers vanuit honing en ahornsiroop.

Fruit eten we wel. En overheerlijke maaltijden die vrij zijn van suikers.

En we sporten iedere dag. 15 minuten per dag een workout met de hoepel. En je gaat drie keer per week wandelen, fietsen of rustig hardlopen.

Bij het nieuwe 30 dagen programma krijg je:

 • Zes dagen per week een workout met de bodyhoop
 • Video’s over voeding
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je je ervaringen kunt delen en al je vragen kunt stellen
 • Aftekenlijst om je dagelijkse functioneren bij te houden
 • Artikelen over voeding en beweging
 • Een receptenboek met 32 recepten
 • 7 weken toegang tot het programma

Aanmelden kan hier.

Tot en met vrijdag 11 juni krijg je 50% korting en betaal je slechts 29.90

De kortingscode is sbebsf-30days-22

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>