Samen sta je sterker!

Samen sta je sterker!

‘Goed bezig, Jaanchie’

Het bericht popt op in mijn beeldscherm. Ik deelde een foto van de maaltijd die ik maakte met mijn goede vriendin Sheena en zij reageert. Ze appt erachteraan dat ze ook een lekker gerecht aan het maken is.

‘Je motiveert me om ook weer lekker en gezond te koken, eindelijk heb ik de smaak weer te pakken’.

Ik krijg een foto toegestuurd van een Antilliaans gerecht. Het ziet er heerlijk uit en doet me terugdenken aan de tijd dat ik op Curaçao woonde. Sheena en ik werkten samen, zij als kok en ik als serveerster. 22 jaar later zijn we nog altijd vriendinnen en nu wonen we allebei in Nederland. We wisselen onze recepten uit, sturen elkaar een ‘sunchi’ en gaan we door met onze dingen.

Het is een contact van een minuut maar geeft motivatie om je focus op je doel te houden en dat is één van de eigenschappen om nieuwe gewoontes succesvol eigen te maken.

Mijn vriendin Sheena is in dit geval de versterker van mijn prefrontale cortex. Zij houdt mijn focus scherp en dat motiveert om door te gaan met het koken van gezonde maaltijden.

Dat is ook de reden waarom het zo waardevol is om je voortgang en je ervaringen te delen met anderen. Je biedt elkaar motivatie en inspiratie en daardoor lukt het om die ene lastige dag tóch een gezonde maaltijd te koken, terwijl je misschien liever met een zak chips op de bank was geploft.

Samen sta je dus écht sterker. Lang leve onze Facebookgroep waarin je je dagelijkse portie focus en steun kunt vinden.

Wil jij samen met je vriendin het 5 kilo kwijt programma volgen? Je krijgt korting als je je samen aanmeldt. Een maand samen aan de slag. Wedden dat het lukt!

En het recept van mijn vriendin Sheena?

Die deel ik bij deze graag met je.

Antilliaanse garnalen in kerrie

Voor 4 personen

  • 500 gram reuzegarnalen uit de diepvries
  • 1 citroen
  • 75 gram roomboter
  • 1 klein gesneden ui
  • 4 uitgeperste teentjes knoflook
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 4 theelepels komijnpoeder
  • 4 theelepels oregano
  • 1 theelepel thijm
  • 1 kleine madame jeannette peper in stukjes gesneden

Was de garnalen in water en besprenkel de garnalen daarna met het sap van de citroen.

Verhit de boter in de koekenpan en fruit hierin de ui tot het glazig is.

Voeg de geperste knoflook, de kruiden, het bouillonblokje en de madame jeannette toe en laat het een minuutje op middelhoog vuur bakken.

Voeg de garnalen toe en laat het geheel drie minuten rustig doorsudderen.

Heerlijk met groenten en een beetje zilverliesrijst.

Esta dushi, no?! Bon appetit!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>